Книгите на НЛП България

Преди всичко е нужно да се уточни, че не е необходимо НЛП да бъде изучавано в хронологичен ред.

Ричард Бандлър и останалите автори работят постоянно за развитието и усъвършенстването на техниките, използвани от НЛП. Следователно ако човек, заел се да изучава НЛП, реши да започне от първите книги, трябва да е наясно, че може да чете материал, издаден преди 35 години и в известна степен надминат и значително подобрен днес.

На български език са преведени само няколко от съществуващите около 150 заглавия на английски език.

Въведение в НЛП (The Magic of Rapport)

Как да разбираме другите и да бъдем разбирани от тях посредством невро-лингвистично програмиране

автор: Джери Ричардсън
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-01- 2
Цена: 23,90 лв.

Тази книга е предназначена за всеки, който желае да започне да изучава един от най- интересните аспекти на невро-лингвистичното програмиране: как да подобряваме способността си да разбираме хората и да правим така, че да ни разбират.

Мениджъри, учители, консултанти, администратори във всички професии, търговци, специалисти в подбор на персонал и ПР специалисти, както и професионалисти в много други отрасли, ще получат огромни предимства, след като усвоят стратегиите и техниките, които предлага тази книга. Това е едно издание, изградено въз основата на 30-годишни проучвания върху стратегиите на комуникация, използвани от някои от най-ефикасните комуникатори по целия свят.

НЛП за решаване на проблеми в бизнеса

Сид Джейкъбсън

ISBN: 978-954-8753-03- 6
Цена: 23,90 лв.

Поръчай своето копие, като изпратиш и-мейл на books@nlpbulgaria.bg
или като се обадиш на телефон 02 985 5362
от понеделник до петък от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 18:00
За детайли относно заплащане и доставка на книгите, натиснете тук.

Един текст, който учи как да използваме Невро-лингвистичното програмиране, за да намираме интересни и ефикасни решения. Сред въпросите, поставени за обсъждане, са:

Как да разчертаем един проблем, за да намерим по-бързо решението му;
Как да преобразуваме проблемите в постижими цели;
Как да извадим полезното от решен проблем, така че да го използваме в бъдеще;
Как да определяме и да извикваме вътрешни състояния, идеални за решаване на различни проблеми;

В основата на този текст има въображение и метод, които се свързват в изключителни инструменти, предназначени да ни научат да осъзнаваме и създаваме нови начини за решаване на проблеми.

Ненадминати в спорта (Sporting Excellence)

По-добра вътрешна подготовка за спортисти с НЛП

автор: Тед Гарат
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-05-0
Цена: 18,90 лв.

Един иновативен пътеводител, който съчетава последните открития на НЛП в сферата на вътрешната подготовка на спортисти. Тази ориентирана към практиката книга представя нови идеи както на професионалните спортисти, така и на любителите. Една пълна програма, която дава значими предложения за психическа подготовка. Резултатът е подробна тренировъчна програма, която покрива изчерпателно физическата подготовка и предлага свеж подход към умствената подготовка. Книга, която ще се хареса на всеки с амбиции в спорта, който желае да подобри постиженията си.

Вълшебството на публичната изява (Presenting Magically)

Как да преобразите публичната си изява с помощта на НЛП техники

автори: Тед Джеймс и Дейвид Шепард
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-06-7
Цена: 26,90 лв.

Внезапен успех! Независимо дали тепърва прохождате в НЛП или сте професионалист с опит в материята, „Вълшебството на публичната изява” ще ви предложи техники и идеи, които ще преобразят позитивно вашата способност да говорите пред публика. Това е изчерпателна книга за приложението на НЛП при общуване с публика, в която двама изключителни обучители от световен ранг, Ричард Бандлър и Антъни Робинс, разкриват своите тайни. Тази книга ще ви научи как да уловите и задържите вниманието на своята аудитория.

Убеждаване и въздействие (Persuasion Egineering)

Търговски и бизнес език и поведение

автори: Ричард Бандлър, Джон ла Вал
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-02-9
Цена: 19,90 лв.

Една увлекателна книга, която обяснява как да се прилага НЛП в продажбите и във всяка друга ситуация, в която комуникацията играе ключова роля. „Убеждаване и въздействие” свързва последните открития на Бандлър (DHE™ - DESIGN HUMAN ENGINEERING ) с приложенията на Ла Вал в нови техники при договаряне и продажби. Геният на Бандлър ни помага да разберем как работи нашият мозък, как използваме комуникацията и как тези процеси генерират определен тип поведение. Една безценна книга, позната в целия свят. Препоръчва се на тези, които са запознати с НЛП.

Линията на времето и основи на личността (Timeline Therapy)

Изследване на важните елементи, изграждащи човешката същност

автори: Тед Джеймс и Уайът Удсмол
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-04-3
Цена: 19,90 лв.

Тази книга разглежда идеята за времето, съхранено в паметта, и как то оформя и влияе върху нашето усещане за света. Това е едно популярно четиво, което предлага много интересни концепции за промените и обширна секция за мета-програми. Задължително четиво за всеки, който проявява интерес към НЛП, и има желание да разбира другите.

Коучинг за високи постижения

Развитие на човешкия потенциал и цели. Принципи и практика на коучинга и лидерството.

автори: Джон Уитмор
издателство „НЛП България” (2010)
ISBN: 978-954-8753-08-1
Цена: 23,90 лв.


Добрият коучинг е умение, което изисква задълбочено разбиране и много практика, за да разкрие своя удивителен потенциал. Новото основно преработено и разширено издание на „Коучинг за високи постижения“, обяснява ясно принципите на коучинга и ги илюстрира с примери за високи постижения от бизнеса и спорта. Книгата следва модела GROW (Цели, Реалност, Възможности, Ще) и изяснява процеса и практиката на коучинга като описва какво наистина е коучингът, за какво може да се изпозва, кога и колко да се прилага и кой може да го прилага добре.

Коучинг за екипи и работни групи

автор: Дейвид Клатърбърг
издателство „НЛП България” (2013)
ISBN: 978-954-8753-09-8
Цена: 22,00 лв.


Много е изписано за коучинга на хора в работата, но какво да кажем за коучинга на екипи в процеса на работа? Дори в организации, които са изминали дълъг път към съвършенството в коучинга фокусът сякаш е върху хората, а не върху екипите. В Коучинг на екипи и работни групи Дейвид Клатърбък запълва пропастта между теорията и практиката. Той обединява техниките на коучинга и учене за екипи с практическия опит на мениджър и коучъри. Клатърбък отговаря на въпроси като: как коучингът на екипи се различава от индивидуалния, какви умения подсилват ефективно коучинга на екипи и как коучингът на екипи и работни групи може да се превърне в устойчив, автоматичен процес. Тази книга е задължително за професионалисти, които искат техният персонал да работи възможно най-гладко.

Наръчник за деца

автори: Лора и Явор Арнаудови
издателство „НЛП България” (2019)
ISBN: 978-954-8753-17-3
Цена: 28,90 лв.


„Наръчник за деца“ от НЛП България е интерактивно четиво за деца от 8 до 13 години. Това е първия по рода си наръчник за самоподготовка за тази възрастова група, базиран на техники от невро-лингвистично програмиране (НЛП) и НЛП коучинг, които развиват у читателите умения за поставяне и изпълнение на цели, кооперативност, благородство, комуникация и креативност, мисъл за околните и много други. В рамките на 26 седмици малките читатели са стимулирани да общуват, пишат, рисуват, мечтаят и да създадат партньорство със „съюзник“, който да им помага в изпълнението на задачите, както и да им дава безценна обратна връзка. Стихотворенията и поучителните разкази и истории онагледяват прекрасно всяка от темите, а въпросите и задачите за всяка от седмиците гарантират развитието на нови знания и умения.

Запиши се за НЛП БЮЛЕТИН и получавай БЕЗПЛАТНО ексклузивни материали от света на НЛП!

@