Фестивал посветен на актуалните практики в общуването

НЛП България организира фестивал, посветен на актуалните практики в общуването

Научете повече за първото издание на фестивала „Общувай“ от Лора Арнаудова – CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия

Лора Арнаудова – CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия. Снимка: Economy.bg

През октомври в София предстои първия по рода си фестивал, насочен към общуването. Седем лектори ще представят седем практически семинара, давайки перспектива на актуалните тенденции и практики в общуването. Организатор на събитието е НЛП България. Лора Арнаудова – CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия, разказва повече за събитието, темите и лекторите.

Лора, предстои първото издание на фестивала „Общувай“. Разкажете ни как се роди идеята за този фестивал и каква точно е целта му?
Всеки общува! Общува със себе си, общува с околните. Изразява се, когато говори и когато мълчи, чрез постижения или грешки. Чрез ежедневните си занимания човекът възпитава, учи, получава и дава обратна връзка, ръководи екипи, взаимодейства с колеги, подкрепя, усмихва се, трупа увереност, развива умения, вдъхновява се, намира решения, прави избори, чете, участва в корпоративна култура, дава своя социален принос, събира капачки за бъдеще например. Общуването като невидимо наметало обвива пълния житейски спектър. Развивайки общуването, ние се  развиваме личностно, професионално, социално, културно!

Кога и къде ще се проведе?
Фестивалът „Общувай“ ще се проведе на 7 октомври, събота в зала София на бул. Драган Цанков 36,  Световен търговски център Интерпред. Ще бъде събота, посветена на общуването.

Каква е програмата и къде може да я разгледаме?
Започваме в 10:00 часа и ще приключим в 18:00. Седем лектори ще представят седем теми, свързани с важни аспекти на общуването. Семинарите ще започват на всеки кръгъл час и ще продължават по 45 минути. Повече за програмата и лекторите може да се прочете в сайта nlpbulgria.bg, във фейсбук, линкдин или като напишете в гугъл Фестивалът „Общувай“.

Кои са лекторите и по какви теми ще говорят?
Всеки лектор напълно пасва с темата. Този критерий използвахме, когато обмисляхме съдържанието на програмата. Например Анна Мария Пеева е психолог и провежда индивидуални сесии и обучения от над двайсет години. Притежава специфично чувство за хумор и самоирония. Тя ще представи темата „Общувай със страстите“. Явор Арнаудов и Ивелина Железчева са уникални екипни играчи. Ако ги поставите в сложна корпоративна среда и ги навестите след три месеца, ще се насладите на тяхната популярност и екипна игра. Екипите ще бъдат сплотени, работещи и щастливи.  Ива е Мениджър Човешки Ресурси, Явор ръководи Академия по Мениджмънт и Продажби. Техните теми са бизнес насочени към общуването с екипи и развитието на взаимоотношения. Кристин Калоянова и Кристина Дойчинова имат практики, фокусирани в общуване с тялото и мисълта.  Ако се вгледате в Лилия Христова, тя излъчва своята тема „Общувай с Увереността“ . Що се отнася до мен, моята тема е „Общувай с Вдъхновение“. Общото между всички лектори е, че всички са Сертифицирани НЛП Бизнес или НЛП Личен Коуч – сертификация, допълваща техните професионални квалификации и одухотворяваща техните индивидуални практики.

За кого е подходящо събитието? Колко и какви хора очаквате да се включат? Платено ли е и какви са цените на билетите?
Идеята е да има за всеки по много. Спектърът на темите е широк, защото темата за общуването го позволява. От общуване с тялото до развитие на екипни взаимоотношения. Сутрешните лекции поглеждат вътре в нас към дишане, здравословни телесни навици, страсти и увереност, а следобедните са ориентирани към общуването с другите, социално, екипно, емоционално. До този момент има над 160 продадени билета. Един билет струва 50 лева за всичките 7 лекции.

Вие лично кои лектори и презентации очаквате с най-голямо нетърпение и защо?
Всички, защото темите са конкретно дефинирани, а лекторите автентични.

Защо подобно събитие е нужно в България и с какво е различно?
Вярвам, че България се нуждае от ясна и чиста идентичност, първо стъпало към социално-общностно бъдеще, а това може да се постигне с морални устои от фактологично познание, разумно, целеустремено, дисциплинирано, добросъвестно, съвместно общуване.  Фестивалът „Общувай“ ще се стреми да носи тези принципи във всяко свое издание.

Общуването е дълбока и необятна тема, но ако трябва да дадете един съвет от гледна точка на опита Ви до момента, какъв би бил той? Как можем да придобием по-голяма увереност, контрол и харизматичност при взаимодействията си с околните?
Увереността се развива чрез знание и опит, от някоя професионална способност, която се проявява под формата на критерий при правенето на ежедневни избори между отстояване на собствени позиции и приемане на различни гледни точки. Логично е контролът да бъде дете на себеконтрола. Ако искаш да подобриш сина, работи с бащата! А харизмата е дар, но и се гради. Открий своя дар и го развивай чрез ясни добре формулирани стъпки от знание и практика. Околните ще разпознават и реагират на нашите промени. Мигновено ще отговорят със същото.