Еволюция на дигиталното работно място

Идеи

Светкавичните технологични иновации оказват огромен ефект върху днешното работно място и предизвиква компаниите да управляват операциите си и да развиват бизнеса по нов начин.
Проучване сред 2250 потребители в 24 държави показва, че принтирането на документи е все още практика в болшинството организации, въпреки че някои вече започват да инвестират в дигитални решения за намаляване на разходите за печат.

При нуждата от автоматично обработване на информация, дигитализирането на документи и създаването на апликации за управление на работния процес все повече печелят популярност.

В допълнение към тези предизвикателства за фирмения бюджет, появата на мобилни устройства и облачни технологии за съхранение на данни правят така, че все повече служители да искат да работят от вкъщи. Това създава допълнителни усложнения, защото налага бизнесите да изграждат нова работна организация, култура и ИТ решения. Подобни изисквания, е видно, оформят иновациите и ни дават представа за организацията на дигиталното работно място в близко бъдеще.

В допълнение:
• 36% от топ менидмънта вижда сканирането на документи като „задължително“
• 45% от организациите ще инвестират в намаляване на оборота на хартиени документи в следващите две години
• Очаква се през 2018 г. разходите за ИТ сигурност да надхвърлят 1 трилион долара.
• 93% включилите се в анкетата вярват, че облачните технологии ще се превърнат в стандарт.

Превод: Явор Арнаудов