Спорт за мозъка и тялото

Спорт за мозъка и тялото

На 12 май от 10.00 в Южен парк, София, се проведе второто издание на NLP Nike Run, съвместна инициатива на НЛП България и Nike Run Club Sofia, под мотото: Спорт за мозъка и тялото. В събитието се включиха стотици бегачи, които имаха възможността да участват в мотивираща ментална загрявка за програмиране на вниманието. Бягането се проведе на две дистанции, 2.5 и 5 км., като всеки участник избра такава, която отговаря на възможностите му/й. На финала бегачите бяха посрещнати от екипа на НЛП България и след задължителните разтягания и отпускане на мускулите, Лора Арнаудова проведе тренировка по дишания за фокусиране на вниманието. След това физическо и ментално „пречистване“, участниците по свой избор посетиха една от четирите мотивиращи станции на коучърите от Българска коучинг академия – „Търпение“ с Явор Арнаудов, „Хъс“ с Иво Маринов, „Резултат“ с Десислава Иванова и „Здравословно хранене“ със Сибила Данчева, където изслушаха лекции по тези теми и направиха упражнения за за усилване на способностите в избраната насока.

Благодарим и на спонсорите на инициативата Виваком, Алпен Фарма, Шуслерови соли, Содексо – Спорт пас и Девин, които раздадоха награди и включиха в бягането и свои участници.

Следващото издание на инициативата NLP Nike Run ще се проведе на 16 юни от 9.00 ч. отново в Южен парк, а всеки желаещ да се включи, за да се упражни ментално и физически, е добре дошъл! Карта с местоположението на събитието можете да намерите и във фейсбук страницата ни bestpractice.bg, както и на Nike + Run Club Sofia.

Автор: Явор Арнаудов

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.