Фокус върху идеите

Идеи

Фокусникът прави едно плавно движение, щраква с пръсти и топката, която държи, изчезва пред очите ви. Въпреки, че сте достатъчно порастнали, за да знаете, че предметите не могат просто така да изчезват, вие с удивление си казвате „ еха „ и вярвате на това, което това виждате. Защо нашите умове толкова лесно могат да бъдат измамени и как магията ни помага да изпитаме вярата си в невъзможното ?

Маговете искат да повярваме, че притежават необикновени умения и сили, но тайната е, че те умело използват ограниченията в работата на нашите мозъци. Зрението е сетивото, на което ние най-много вярваме и често се убеждаваме в нещо само ако го видим със собствените си очи. Филтрите, които предпазват мозъците ни от прегряване, заради голямото количество информация, проникваща в неврологията ни, са причината да не забелязваме тайните движения на фокусника. Така, в крайна сметка, ние вярваме, че топката наистина е изчезнала.

А сега давате ли си сметка, в колко добри идеи не сте повярвали, само защото не сте ги видяли достатъчно ясно ? Сигурният начин да работите на пълни обороти върху целта си е да я визуализирате възможно най-подробно с всичките й детайли, а резултатът ще е като при фокуса – вие ще повярвате в нея и ще започнете да я реализирате.

Въпросът е, как да изберете една идея и да не останете парализирани от твърде многото начинания, които искате за започнете. Ето няколко стъпки към намирането на правилната такава:

– Записвайте си всички добри идеи и решения. Така тази хартия ще стане вашият „втори мозък“ и умът ви ще е свободен да се съредоточи върху важните неща.
– Запитайте се коя идея съответсва на вашите ценности. Сложете я в дългосрочната визия за живота си и потърсете отговор дали е на мястото си или по-скоро е разсейване.
– Уверете се, че сте влюбени в процеса, а не само в резултата. Оценете каква е реалноста и се убедете, че преследвате точно тази идея, а не просто идеала за нея. Намерете хора, които са постигнали това, което търсите и тръгнете по техните стъпки.
– Изберете първата стъпка и си поставете срок за реализирането й.

В съзнанието ни често идват толкова многи идеи, че изпълнението им става просто невъзможно. Идеите са страхотно нещо, но те ще си останат само идеи, освен ако не предприемете действия.

Автор: Иво Маринов

Редактор: от Явор Арнаудов

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.