clock Работно време: 9:00 до 18:00

Сертифициран НЛП Личен Коуч

СЕРТИФИЦИРАН НЛП ЛИЧЕН КОУЧ

НЛП Личен Коуч

НЛП Личен коуч е детайлна програма, която ще Ви екипира с богат арсенал от техники и умения за предизвикване на положителна промяна у другите.

НЛП Личният коучинг се фокусира върху това, къде се намира клиентът Ви сега и какво иска да постигне в бъдеще. Точно както добър треньор вдъхновява отбор или състезател в постигането на върхово постижение, НЛП Личният коуч стимулира клиента да открие собствена мотивация и подтик към развитие. Като НЛП Личен коуч Вие ще помагате на клиентите си да определят нуждите и желанията си, амбициите и мечтите си. Ще им дадете силата да открият личните стратегии и тактики, които ще ги подтикнат към действие и ще измервате прогреса, спрямо заложените цели. Ще можете, ще извличате и закотвяте мисловни стратегии.

Тази Програма се базира на многобройни практически упражнения, които ще Ви позволят да усвоите и проверите на място ефикасността на това най-високо ниво в коучинга и неговите приложения.

Препоръчваме програмата НЛП Личен Коуч на:

 • Професионалисти, избрали да превърнат НЛП Личния коучинг в професия
 • Настоящи коучъри, желаещи да достигнат върховото ниво в коучинга и рабиращи, че НЛП е основен инструмент за постигане на дългосрочна промяна
 • Мениджъри и лидери, поставили си за цел развитието на ключови служители и екипи
 • Специалисти в сферата на човешките ресурси и социални дейности
 • Психолози, обучители, фасилитатори и педагози
 • Спортисти, треньори, помощник-треньори и спортни психолози, работещи със спортисти
 • Предприемачи и собственици на частен бизнес, желаещи да подобрят своите резултати

След програмата ще можете уверено да приложите към себе си и другите основни практически умения за:

Коучинг:

 • Ясно определяне и постигане на желани резултати
 • Превъзмогване на ограничаващи убеждения
 • Позитивно мислене и предизвикване на такова у събеседника
 • Откриване на баланс в професионалния и личния живот
 • Определяне на лични ценности и житейска мисия
 • Структуриране и управление на коучинг процес и сесии

 

НЛП:

 • Моделиране на ценности
 • Прерамкиране на користни вярвания
 • Промяна на личната история
 • Закотвяне мисловни и поведенчески стратегии
 • Напътстване на нагласи
 • Осъзнатост и управление на емоционалните състояния
 • Мотивиране на поведения

ТРЕНИНГИ, ВКЛЮЧЕНИ В СЕРТИФИКАЦИОННАТА ПРОГРАМА:

img

Сертифициран НЛП Практик

Дати: 17-20 и 24-27 октомври 2024 г.

Продължителност: 8 дни

Научи повече
img

Професионален НЛП Kоуч

Дати: 16-17 ноември 2024 г.

Продължителност: 2 дни

Научи повече
img

НЛП Коучинг Практика

Дати: 17-18 юни 2024 г.

Продължителност: 2 дни

Научи повече
img

Вълшебството на публичната изява и storytelling

Дати: 06-08 декември 2024 г.

Продължителност: 3 дни

Научи повече
img

Сертифициран НЛП Мастър Практик – Мастър клас

Дати: 31 август – 7 септември 2024 г.

Продължителност: 8 дни

Научи повече

Цена за пълна сертификационна програма:

7600* лв. с ДДС

*7000 лв. с ДДС  с отстъпка при предварително заплащане на цялата програма

Цена на сертификат “НЛП Коуч”: $241 с ДДС

Участниците получават сертификат за всеки отделен курс, част от сертификационната програма на Българска Коучинг Академия

Програмата “НЛП Коуч” от Българска Коучинг Академия е Сертифицирана от Обществото по НЛП на д-р Ричард Бандлър.

Всеки Коуч успешно преминал през програмата “НЛП Коуч” ще бъде сертифициран от Обществото по НЛП на д-р Ричадр Бандлър и Българска Коучинг Академия. Сертификатът позволява практикуване на професия Коуч по цял свят.

Продължителност на програмата НЛП Личен Коуч:

Програмата Ви следва индивидуален план.

Най-често продължава между 6 и 12 месеца.

Сертификацията се провежда веднъж годишно, в началото на есента.

Привилегия за записани в цялата програма, като част от менторската им програма:

 • Безплатно повторяне обученията “НЛП Практик” и “НЛП Мастър практик” в рамките на 2 години след преминаването им.
 •  Членство в Българска Коучинг Академия(БКА) и участие в регулярните срещи на академията.
 • Работа с ментор в рамките на една година.

Вашите НЛП Треньори

сертификат от обществото по НЛП

Какво е Сертифициран НЛП Личен коуч с Лора Арнаудова

Лайф коуч

Терминът „лайф коуч“ се чува все по-често в публичното пространство, но все още не е достатъчно ясно какво точно представлява тази професия. Ето защо в следващите редове ще ви разкажем що е то лайф коуч, каква е спецификата на работата на един НЛП лайф коуч и как и дали можете самите вие да станете такива за себе си и за останалите.

Какво е лайф коуч

Лайф коуч се нарича нов тип професионалист, който помага на хората да постигнат напредък в живота си – да подобрят взаимоотношенията си с околните, да стигнат по-напред в кариерата, да имат по-удовлетворяващо ежедневие и като цяло да са по-щастливи.

За да постигне това, един лайф коуч работи по цялостен начин с личността. Той знае как да помогне, за да се изяснят целите, за да се идентифицират препятствията пред постигането им и да се състави стратегия, която да доведе начинанието до успешен край. При създаването на персонална стратегия добрият лайф коуч ще се съобрази с личностните ви заложби, умения и таланти, за да се възползвате максимално от силните си страни. В същото време вашият лайф коуч ще осигури подкрепата, от която се нуждаете, за да успеете да постигнете трайната промяна, която търсите.

Има ли разлика между лайф коуч и психотерапевт

Доста хора смятат, че работата на един лайф коуч и един психотерапевт са еднакви. Но това не е съвсем вярно. Макар и двамата да имат за цел да ви помогнат да живеете по-щастливо, те работят на различни фронтове и по различни начини.

Специалистът по психотерапия ще ви помогне да преодолеете стари травми и да се погрижите за психичното си здраве, да излекувате разстройства на настроенията, тревожност, пристрастяване, проблеми със съня, депресия и др.

При работата с лайф коуч няма да получите лечение, той не е специалист по психично здраве. Един лайф коуч е по-скоро мотиватор, който помага на вече здравите хора да променят и надградят живота си.

Кой има нужда от лайф коуч

Работата с лайф коуч е полезна за всекиго, който търси промяна в живота си, без значение дали става дума за нова кариера или за изграждане на по-щастлив и удовлетворяващ живот. Ще познаете, че имате нужда от лайф коуч, ако сте станали раздразнителни, ако изпитвате силен стрес или тревожност, ако намирате социалния си живот за недостатъчно удовлетворителен, ако не сте в състояние да се откажете от вредните си навици, ако чувствате постоянна неудовлетвореност от работата си или страдате от дълготрайна липса на идеи, които преди са бликали без усилия.

В последните години все повече творци, изпълнителни директори или предприемачи се обръщат към услугите на лайф коуч, за да преминат през периодите си на застой или бърнаут и да могат да продължат кариерата или живота си напред в посоката, в която искат.

Какво е НЛП лайф коуч

НЛП (съкратено от невролингвистично програмиране) е подход, който цели да разкрие неизползваната умствена сила, скрита в подсъзнанието ни. Това е цялостно изградена методика, която успява да „препрограмира“ и промени поведението, като за целта работи върху подсъзнателни модели и мисли и върху човешкото поведение.

Конвенционалният лайф коуч разбира истинското желание на клиента, като използва множество въпроси. Така обичайният лайф коуч води клиента към по-голяма осъзнатост относно ситуацията, целите и пътищата за тяхното постигане. След това остава до клиента, като продължава да го мотивира и да променя при нужда стратегията, за да помогне за достигането на целите и да направи прехода по-приятен и лесен.

Един НЛП лайф коуч има същата задача, но работи чрез малко по-различна методика. Всеки НЛП лайф коуч знае, че тялото и психиката са взаимосвързани, затова идентифицира състоянията на клиента и предлага методика за подобряване и коригиране на нежеланите обстоятелства, за да се постигне желаното състояние на ума, от което следват и положителните промени в живота.

На практика добрият НЛП лайф коуч смесва конвенционалния коучинг с невролингвистични методи. Резултатът е по-устойчиво развитие и задържане на постигнатите цели.

Какво прави един НЛП лайф коуч

Хората изразяват емоциите си по различен начин, но винаги съобщават несъзнателно как се чувстват – чрез интонация, сила на гласа, мимики, жестове. Всеки НЛП лайф коуч е обучен да разпознава дори най-малките знаци в поведението, за да разбере клиента си в дълбочина и да му помогне да преодолее собствените си ограничения,  които му пречат да върви в желаната посока.

Най-често добрият НЛП лайф коуч се бори с ограничаващите вярвания на хората за самите себе си, които се изразяват в усещане за безнадеждност, безполезност и безпомощност. Но умелият НЛП лайф коуч знае, че вярванията са в основата на поведението ни и че ако вярвате, че няма да успеете в нещо, със сигурност няма да успеете. Такъв ПЛН лайф коуч ще ви научи как да вземете съзнателно решение да вярвате в нещо и да постигнете тази вяра. И ако не харесвате резултатите от вярванията си, да ги промените отново.

За кого е подходящ НЛП лайф коуч

От работа с НЛП лайф коуч може да се възползва на практика всеки, който иска да се усъвършенства и да промени живота си към по-добро. НЛП лайф коуч помага във всяка сфера, в която имате нужда да използвате пълния си потенциал и да подобрите комуникацията си. Методите, които вашият НЛП лайф коуч ще ви покаже, ще ви помогнат да сте по-мотивирани, по-фокусирани, по-креативни, което в крайна сметка ще ви направи по-ефективни. Ще имате възможността да се развивате и да израствате като личност с осезаеми резултати.

Защо и как да станете НЛП лайф коуч

Можете да преминете през обучение за НЛП лайф коуч, не само за да работите като такива. Обучението за НЛП лайф коуч може да бъде изключително полезно за вас, ако работата ви е свързана с комуникация с хора. Да сте НЛП лайф коуч ще подобри ефективността ви в сферите на управлението, човешките ресурси, медиацията, педагогиката, психологияга, предприемачеството, продажбите и консултирането. Като НЛП лайф коуч ще се научите да разчитате поведението на хората, да водите адекватна комуникация и да бъдете по-полезни за останалите, отколкото сте били. В същото време обучението за НЛП лайф коуч ще помогне и на самите вас да работите със себе си и да се справяте по-лесно с живота си.

Обучението за НЛП лайф коуч е отнема различно дълго време в зависимост от нивото, което искате да постигнете. Проверете програмите на Българска Коучинг Академия за НЛП лайф коуч и ги преминете, за да получите своите нови умения и сертификати.

Shopping cart0
Няма продукти в количката