clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Девет урока, които научих от разговорите си с девет милионера

calendar 08.03.2024

Сподели:

Девет урока, които научих от разговорите си с девет милионера

Когато започнах да интервюирам бизнес лидери за моя блог Inspiration Inbox, не осъзнавах как това ще се отрази върху мен. Ползите от възможността да говоря с десетки успешни, вдъхновяващи хора, са невероятни.
Чрез нашите разговори получих ВИП достъп до някои от техните тайни и съвети, които ги правеха едни от най-успешните хора на планетата.

Ето девет от най-добрите уроци за успех (досега!), От тях към мен:

1. Вие сте сбора от петте човека, с които прекарвате най-много време.

Майка ми винаги е казвала: “Кажи ми кои са твоите приятели и ще ти кажа кой си.” И тя беше права – защото милионерите се заобикалят със себеподобни.

Ако наистина сме сбора от хората, с които се обграждаме, много е важно да намерим правилните. Успешните хора винаги си взаимодействат помежду си на събития и конференции.

2. Парите сами по себе си няма да ви направят щастливи.

Но парите могат да ви купят свободата да правите неща, които могат да ви направят щастливи. Истинското щастие идва от запълването на времето ви със смислени дейности.
Срещнах богати хора, които са невероятно нещастни и бедни хора в страните от Третия свят, които изглеждаха като най-щастливите хора на света. Въпросът е, че сега е възможно да бъдете щастливи, независимо дали имате 20 или 20 милиона долара. Когато сте благодарни за това, което имате, за това, че сте живи и за това, че имате този ден, вие ще водите по-смислен живот.

3. “Не става дума за целта. Става въпрос за това, че човекът може да постигне целта.”

Големият Тони Робинс вероятно знае за какво говори.

Повечето милионери ще ви кажат, че не е толкова важно вземането на парите; по-важно е порастването като човек, докато увеличавате бизнеса си до момента, в който стане печеливш. Дзен учителите непрекъснато наблягат на това, че пътуването е по-важно от дестинацията. Ако не можете да се насладите на изкачването на планината, как ще се насладите на гледката от върха?

4. Вземете наставник, за да може да растете.

Почти всеки успешен човек, ще ви каже, че в определен момент е имал наставник. Намерете някого, на когото се възхищавате, на когото искате да приличате – и го оставете да ви напътства, за да се превърнете в по-добра версия на себе си. Умният път към успеха е да слушате хора, които вече са го извървели.

5. Харесвайте ученето.

Всички успешни хора, с които съм се срещал, учат през целия си живот. Те разбират значението на непрекъснатото усъвършенстване и израстване. Мотивираните хора се самообучават чрез книги, аудио материали, онлайн курсове, семинари … Те са твърдо решени постоянно да се развиват.

6. Два (или три или четири) източника на доходи са по-добре от един.

Милионерите знаят как да накарат парите и ресурсите си да работят за тях. И болшинството от тях има най-малко още два източника на доходи – инвестиции във финансови ценни книжа, недвижими имоти, инвестиции в тръст фондове, партньорства. Множеството източници на доходи им помагат да увеличат богатството си, но на първо място фокусът им е върху един паричен поток. След като той е достатъчно развит, търсят други източници на приходи.

7. Мразиш фитнес залата? Е, научи се да я мразиш малко по-малко.

Почти всеки милионер, когото съм интервюирал, практикува спорт или фитнес. Съществува връзка между преодоляването на бариерите във фитнеса и успеха бизнеса. Тя е свързана със сила, увереност, дисциплина и ангажираност. Слабостта не се толерира. Затова се старайте да работите усилено във фитнеса и останалото ще изглежда по-лесно.

8. Четете много.

Никога не съм срещал милионер, който не чете много. И не говоря за книги като Хари Потър, а за такива с реални, практични съвети – за личен и професионален растеж, за хора, които искат постоянно да се подобряват.
Книгите са чудесен начин да се научите от успешни хора, които са били там където сте вие и имат нещо ценно да споделят с вас. Това е като да имате някои от най-добрите бизнес умове на нашето поколение за ментор. Четете много и четете постоянно.

9. Запишете вашите преживявания.

Не е нужно да блогвате, за да бъдете милионер. Но няма да навреди. Много успешни хора в момента водят блогове.

Блогът е мощен инструмент, защото чрез документиране на вашето пътуване и вдъхновение, вие преминавате през своего рода себеоткриване, като същевременно увеличавате репутацията на бизнеса си. Ако не сте готови да споделите всичко в публичен блог, опитайте да пишете в личен дневник. Процесът на интроспективно писане ви напомня за това, през което сте преминали и къде искате да отидете. Записването на целите ви е невероятен начин да се уверите, че те се случват.

Джим Рон го казва най-добре: “Предизвикателството е да бъдеш ученик на собствения си живот, на собственото си бъдеще, на собствената си съдба. Не вярвайте на паметта си. Когато слушате нещо ценно, запишете го. Когато срещнете нещо важно, запишете го. Отделете време да записвате бележки и да пишете в дневник “(или в моя случай подкаст или блог!).

Автор: НЛП България

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката