clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Какво се крие зад мъдреца?

calendar 08.03.2024

Сподели:

Какво се крие зад мъдреца?

Последните времена навъдиха пророци, адепти, лечители и други мъдреци. Има ги на всеки километър. Влизам в един офис. Отварям вратата и чувам две колежки да си говорят:
Едната: „Знаеш ли най-новия начин да изберат теб на мястото на шефката?“
Другата отвръща: „Естествено, слагаш амулета за мотивация до сърцето и казваш три пъти на ум „От сърце… и казваш желанието си.“
Стана ми интересно. Затворих вратата и се заслушах.
А тя продължи: „Например: От сърце, от сърце, от сърце, нека колегата умре! После вземаш амулета и го подаряваш на колегата за важен празник. Три седмици бавно посръбваш кафе и чакаш да се случи. Каквото е за теб, ще дойде при теб.“

Осветлена отпуснах долната си челюст и се сетих за най-великия мъдрец:
Мъдрецът е широк зъб с почти квадратна форма, чийто възвишения изпъкват слабо на фона на кучешките зъби. Задържа се сравнително кратко при човека и се премахва след като узрее.
Пробивът на мъдреца е бавен процес, случва се на периоди. Преминава се през тласъци на растеж, към такива, следвани от покой и развитие. Много често израстването е съпроводено от болка, поради разкъсването на венеца (да разбират горния тези, които имат ореол на десетия етаж). За неприятното усещане допринася буквалното сдъвкване на тази част, която попада между горните и долните части. Тъй като мъдреците се разполагат доста назад в кухината, тяхното почистване е трудно. Поради тази причина веднага след израстването им трайно завъждат вируси.

Какви проблеми създава един мъдрец?
Той често расте в нежелана посока. Директно избутва останалите и причинява болка.
Освен това постоянно изисква хигиена, не по-рядко – ментална.
Корените, особено на горен мъдрец, запушват синуса и блокират способността за усещане. Да не говорим, че увреждат нервите. Ако пък проблемът ви идва от долен, мръсен мъдрец, значи е свързан с устата.

Защо толкова много хора решават да премахнат мъдреците?
Заради проблемите, които създават и липсата на кой знае каква полза от тях, повечето вещи люде ги считат за излишни, като препоръчват бърза екстракция. В редица страни мъдреците се къртят профилактично, преди да са довели до някакъв по-сериозен житейски проблем.
В редки случаи отстраняването на мъдрец е сложна манипулация и води до образуване на постоянна рана. Изтръгва се, което предизвиква дълготрайно стенание в отмъдреното място. За сметка на това мъдрецът бързо се забравя и възстановяваното е плътно.

Ако все пак мъдрецът се окаже упорит, какви процедури ще го направят поносим?
Има три начина: да се търпи, да се лекува или да се умъртви.
В първият случай, най-добре се издържа, ако всяка сутрин се приема по чаша топла, солена вода. На големи глътки се жабуркате за по-добро процеждане на устата. Следват дълбоки вдишвания и издишвания. В търговската мрежа има безброй алтернативни продукти, които улесняват въпросните жабуркания.

Всеки мъдрец е различен, устойчив и трудно се лекува. Лечението е ортодоксално, чрез коригиране на деформацията. Приемането на антибиотик се налага предварително. Амулет помага временно.
Може да се анестезира, а най-добре да се умъртви и да си стои назад в устната кухина, като древногръцка статуя на Поликлет.
За щастие, аз лично не съм имала взимане даване с мъдреци, защото нямам в устата си такива.

Автор: Лора Арнаудова

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката