clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Как да бъдем уважавани на работното място

calendar 08.03.2024

Сподели:

Как да бъдем уважавани на работното място

Младши партньор, АйБиЕм Глобал Бизнес Сървисис

Честит юни, колеги! Времето лети, когато се забавляваме, нали? Не мога да повярвам, че отново е лято…
Попаднах наскоро на едно меме онлайн и го откраднах, и прибрах, за да го използвам за основа на тазмесечната статия. Задайте си този въпрос: Искате ли да ви уважават? Съобщението, изписано на дъската е доста праволинейно. И е силно. Аз вярвам на 100% и се надявам и вие също.

БЪДЕТЕ ТОЧНИ!

За работа, за срещи, с клиентите ви, за обяд, за вечеря, за мача на децата ви. Загрижеността да сте точни демонстрира уважение към вас и към всички около вас – и професионално, и лично.

ИМАЙТЕ ДОБРА РАБОТНА ЕТИКА!

Накратко, ако работата си заслужава, то си заслужава да я правите добре. Рок звездите намират начин да я правят добре. Всички уважават добрата работна етика.

УСИЛИЯ!

Винаги давайте 100% във всичко, което правите. Или просто не го правете. Всички уважават работливите.

ЕЗИК НА ТЯЛОТО!

Понякога не трябва да казвате и дума, за да спечелите или да загубите уважението. Как се държите и представяте чрез невербалната комуникация е също толкова важно, колкото и това, което казвате. Усмивката обезоръжава и е заразна. Подготвянето за успех, предава професионално излъчване. Изправената стойка и гледането в очите излъчва увереност. Здравото ръкостискане е добър символ на стабилност.

ЕНЕРГИЯ!

Приемете го, ленивците ни отегчават и генерално не са особено вълнуващи. Демонстрирането на високи нива на ентусиазъм мотивира хората. Ако сте ентусиазирани относно това, което правите, има голям шанс и другите да се заразят. Концентрирането и високите нива на енергия ще привлекат естествено уважение.

ОТНОШЕНИЕ!

Или е добро, или лошо. Средно положение няма. Има страхотна работа и ужасна такава. Ще ви уважават много повече, ако демонстрирате силно и позитивно отношение, когато правите и двете. Вашите колеги и клиенти също ще го оценят.

ПОЗВОЛЕТЕ ДА ВИ КОУЧВАТ!

Нека повторя: ПОЗВОЛЕТЕ ДА ВИ КОУЧВАТ! Оставете егото си навън. Шансовете са големи, че всичко, което правите, вече е направено по по-добър начин от някой друг. Така че, ако искате да сте уважавани, отворете ума и сърцето си за коучинга и конструктивната обратна връзка. Не я чакайте. Търсете я…. ежедневно! Един от най-добрите инструменти за постигане на съвършенство е коучингът. Имате ли ментор? Имате ли повече от един? Имайте по няколко. И, слушайте какво ви казват.

ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ!

Рок звездите правят повече, отколкото трябва, просто за да преживяват. Помогнете на колега. Помогнете на приятел. Бъдете ментор. Раздавайте се за работа си и за обществото, на което принадлежите. Не само ще спечелите уважението на тези около вас, но и ще усетите подобрено самочувствие и гордост.

БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ!

Научих това, докато бях много малък. Гордея се, че бях Бой Скаут – бях Орлов Скаут в действителност. „Бъдете подготвени“ е мотото на скаутите. Научих значението на това да си подготвен. Просто казано, подготовката помага за успеха. По-късно, когато бях в армията научих, че това да си подготвен може да спаси живота на моите братя и сестри по оръжие. В бизнеса научих, че да си подготвен е основата за уважението от колегите, подчинените, клиентите и шефовете. За да получите титлата „доверен съветник“ за клиентите, трябва непрекъснато да демонстрирате, че не просто разбирате техните нужди, а и сте загрижени за тях. Грижете се за себе си и за другите, с които взаимодействате – и на професионално, и на лично ниво, като се подготвяте. Много по-често възможността чука на вратата тихо и неуловимо. Бъдете подготвени и шансовете да имате по-голям успех, какъвто и живот да сте си избрали, ще се увеличат.

Автор: НЛП България

Превод: Явор Арнаудов

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката