clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Как със стила си да влияем на другите?

calendar 08.03.2024

Сподели:

Как със стила си да влияем на другите?

Личният стил, най-общо казано, е строго индивидуална съвкупност от начин на обличане, вкус към аксесоари и линия на поведение. Общото при всички нас е, че чрез него изразяваме вътрешното си Аз. Така и най-бързо предаваме съобщение на останалите какви сме и как желаем да бъдем възприемани. Казват, че не можем да се харесаме на всички. И не е нужно.

Но какво ще кажете, да можете със сигурност да се харесате на тези, на които вие желаете?
Радостното е, че можем с гарантиран успех да си осигурим внимание и благоразположение към идеите ни. Първото, което трябва да направим, е да използваме личния си стил, за да създадем правилното впечатление и нагласа.

Предлагам ви 3 основни техники, с които ще въздействате положително, използвайки стила си. Най-успешните и харесвани хора, всъщност, са най-гъвкавите в поведението си. Това включва и стила им. Ето как:

1. ПРЕДРАЗПОЛАГАЙТЕ СЪС СТИЛ

Ефектът на огледалото е техника, използвана с години от най-успешните търговци и преговарящи. Тя е най-бързият, достъпен и сигурен начин да се създаде основа на взаимна симпатия и доверие в аванс.

На вас може да ви се иска да заявите себе си и вкусовете си категорично, но ако искате да се харесате гарантирано, съобразете се със стила на другия човек. Например, ако той е с обран и семпъл стил, със сигурност ще го предразположите, ако заложите на същото. Ако си имате работа с екстравагантни личности, не се колебайте да спечелите симпатиите им с аксесоар, например. Стилът е платното ви за рисуване, а не рамката на картината. Предразполагането на другите с него, е първият щрих на успеха ви. Устроени сме да харесваме тези, с които си приличаме. Вярваме на очите си. Стилът е първото, което виждат останалите, позволете им да видят колко ви харесват от първата секунда.

2. ВЗАИМСТВАЙТЕ ОТ СТИЛА НА УСПЕЛИТЕ

Най-бързият начин да компенсираме дефицит на самочувствие или увереност, е да взаимстваме от тези, на които се възхищаваме и на които искаме да приличаме.

Без значение в какво амплоа се изявяват, има хора, които са превърнали личния си стил в модел за подражание. За успешни хора трябва да приемаме не само тези, които имат милиони почитатели. Успял човек е този, който ви вдъхновява. Може да е актриса, спортист, поп звезда, крупен предприемач или майка ви. Не бягайте от добрия пример. Ако ви харесва нещо в стила на друг човек, вземете го. Като с малката черна рокля и Одри Хепбърн. Може би всяка жена има в гардероба си вариант на такъв модел. Но дори и да излезем всички, по едно и също време, на едно и също място с еднакви малки черни рокли, ще изглеждаме различно.

Това, което може да повлияе на другите да ви харесат, не е малката черна рокля. Начинът, по който се чувствате, ще е определящ. Вдъхновявайте стила си. Особено, когато имате нужда от повече увереност в комуникацията си с другите.

3. ДОБАВЕТЕ СТИЛ КЪМ СВОЯТА ВИЗИТКА

Стилът е неотменна част от персоналния брандинг. Той е точно толкова важен, колкото и репутацията ви. Когато другите говорят за вас, те обикновено обобщават мнението си, според вашите действия в различни ситуации. Не се съмнявайте, че личният ви стил също подлежи на коментар. Ще си направите прекрасна услуга, ако се грижите за стила си на обличане и на поведение, така както и за доброто си име. Старайте се и да изглеждате, и да се държите по начина, по който искате другите да ви възприемат. Така, предварително ще създавате положително отношение към себе си. Дори да ви няма в стаята, говорейки за вас, ще създават позитивна представа, а когато ви срещнат вече ще са добре настроени. Да ни възприемат като елегантни и с добри обноски хора, стилни и приятни, е гарантирана основа за нашето влияние.

Която и техника да изберете да опитате, бързо ще се убедите в ефективността й, както и в силата на личния стил. Ако искате да направите личния си стил част от арсенала си за убеждаване, влияние и в крайна сметка трайна трансформация, обърнете се към специалист.

Автор: Ана Палашева

Редактор: от Явор Арнаудов

 

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката