clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Компаниите, които възприемат дистанционна работа ще заменят тези, които не го направят

calendar 08.03.2024

Сподели:

Компаниите, които възприемат дистанционна работа ще заменят тези, които не го направят

Компаниите, които възприеха новите технологии преди 20 години замениха тези, които не го направиха. В следващите години, компаниите, които възприемат работата от разстояние, ще заменят всички останали.

Основните причини са две и са изключително прости – талант и ефикасност.

Талант
Освен ако не сте Google, Amazon, Facebook или Microsoft, отдалечените екипи ще са много по-талантливи от всеки офис-базиран екип, който можете да изградите. Битките за таланти ще бъдат спечелени от компаниите, които дават повече възможност за дистанционна работа – именно те ще доминират пазара през следващото десетилетие.

Фиксирана локация
Физически офис означава, че можете да наемете най-добрия човек в радиус от 50км, лишавайки се от 99.9% от талантите в света.

Отдалечените екипи могат да наемат най-добрия човек, който могат да си позволят на планетата.

Голям талант
Най-талантливите хора вече изискват работата от разстояние като условие да започнат работа. Компаниите, които не предоставят тази възможност, няма да успеят да привлекат най-добрите служители.
Компаниите, които не я предоставят на вече наетите си служители, ще загубят най-талантливите от тях.

Ефикасност
Офис-базираните компании няма да могат да се съревновават с дистанционно-базираните на база на ефикасност – икономическа и оперативна. Последните не само ще увеличат средното си ниво на талант с всеки нов нает служител, но ще бъдат и много по-икономически ефективни. Животът в големия град води до по-големи разходи и, съответно, по-ниско качество на живот.

Цени на недвижимите имоти
Офис-базираните компании харчат средно девет пъти по-малко за поддържане на работното място на служителите.

По-добър фокус
Понякога е невъзможно да се концентрираш и да избегнеш разсейванията, докато работиш в офис с много други хора. При дистанционната работа можеш да имаш оптималното работно пространство, за да дадеш най-доброто от себе си.

Резултат вместо време
Единственият критерий, който лошите мениджъри използват за да измерват представянето, е времето, прекарано в офиса. Дистанционната работа се фокусира върху продуктивност – колко работа всъщност е свършена.

Защо не?
Дистанционната работа е най-голямата работна революция в историята и нищо няма да предостави по-високо качество на живот от нея. Възможността на служителите сами да определят графика си и да работят, когато са най-продуктивни, ще доведе до много по-добри резултати от сегашните. Организирането на работата около живота е огромна крачка с много последствия. Вече няма да е необходимо да искаш разрешение от шефа, за да отидеш някъде, да вземеш децата от училище или да отидеш да бягаш в парка следобед.

Да си затворен в офис и от теб да се очаква да живееш в големия град с по-ниско качество на живот е отживелица на индустриалната революция. Приключва изграждането на офиси с условия като във фабрика с непрекъснато разсейване. Офисът се се превърнал в най-неподходящото място да се фокусираш и да работиш съсредоточено.

Дистанционната работа става все по-популярна и скоро всички служители ще я изискват.

Автор: НЛП България

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката