clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

5 супер продуктивни неща, които да направите на работа ДНЕС

calendar 08.03.2024

Сподели:

5 супер продуктивни неща, които да направите на работа ДНЕС

Работните дни често са изпълнени с безкрайни срещи и имейли, с които ви изглежда, че постигате много малко. Това може да бъде толкова демотивиращо, че да ви е трудно да вършите продуктивните дейности, когато ви се удаде възможност.

Ето няколко бързи предложения как да преобразите иначе непродуктивния ден.

1. Решете малък, но досаден и повтарящ се проблем.

Често не обръщаме внимание на малките проблеми, защото не ни изглеждат достатъчно важни, за да ги разрешим. Ето един пример: Имейл адресът ми е запазен в уеб браузъра, така че да се попълва автоматично, когато трябва да въвеждам информация онлайн. Проблемът е, че браузърът е запаметил няколко грешни варианта на моя имейл адрес. Всеки път при автоматично попълване ми се налага да го поправям ръчно. Това е нещо, което отнема няколко секунди да бъде коригирано, но може да бъде отлагано с месеци.
Защо да използвате този съвет: Решаването на прости проблеми ще повиши енергията ви и чувството за ефективност, освен това ще намали излишното губене на време и прекъсванията на работния процес.

2. Проверете в „Google” как се прави нещо.

Отделете няколко минути да потърсите в „Google” или “Youtube” нещо, което е свързано с работата ви и искате да знаете как се прави. Например, умения за работа с електронни таблици.
Защо да използвате този съвет: Ако изберете нещо, което е свързано със сегашната ви работа, то ще ви се отплати веднага. Също така, в дългосрочен план ще надграждате все повече нови умения.

3. Направете нещо, което искате от месеци.

Да искаш да направиш нещо, но никога да не стигаш до него, може да повлияе много лошо на мотивацията. Намерете нещо, което ще отнеме един час или по-малко, но ще ви накара да си мислите „Ако направя ….. днес, ще съм щастлив/а.“ То може да включва започване на нова дейност или приключване на незавършен проект.
Защо да използвате този съвет: Този е може би най-важният съвет в цялата статия. Въпреки това, може да имате нужда да пробвате някои от другите предложения, които да повишат енергията ви достатъчно, така че да чувствате отлаганата дейност постижима. Започването на дълго отлагана дейност или проект ще подобри настроението ви и ще направи деня ви продуктивен, независимо от многото срещи и имейли.

4. Свържете се с някого, с когото сте загубили връзка или сте пропуснали.

Колегите са ценни. Все пак е лесно да загубиш връзка или да оставиш потенциален клиент да ти се изплъзне. Например, работили сте с някого по проект преди няколко месеца и сте смятали да го добавите в “LinkedIn”, но така и не сте го направили. Направете го сега. Напишете му кратко съобщение и отбележете как може да си бъдете полезни един на друг в бъдеще.
Защо да използвате този съвет: Много от нас изпитват безпокойство да потърсят другия. Колкото по-често го правите, толкова по-лесно ще ви бъде. А правенето на нещо, което ви се струва трудно, ще ви донесе незабавно чувство на удовлетворение.

5. Подобрете работния си процес.

Когато сме заети, ние често не поглеждаме отстрани, за да видим как можем да оптимизираме работния си процес. Или знаем как да го подобрим, но не ни се удава възможността да осъществим идеите си. Подобряването на работния процес може да бъде нещо много просто като да запазим уеб страница в браузъра си, вместо да я търсим всеки път. Или, може би, имате формули или инструкции, които често са ви необходими и ви отнема няколко минути да ги търсите всеки път. Можете да обърнете внимание и на пространството около вас – как може да сложите неща, които използвате често, по-близо до вас?
Защо да използвате този съвет: Това ще подобри уменията ви за решаване на проблеми, ще повиши самочувствието ви и ще ви спести много време и енергия занапред.

Да обобщим:

Никога не е приятно да чувстваш, че целият ден е бил пропилян. Предприемането на дори една от тези супер продуктивни дейности ще ви помогне да се чувствате много по-добре относно постиженията си, да бъдете много по-мотивирани и да държите деня си под контрол. Опитайте идеята, която ви е харесала най-много или използвайте статията за летящ старт на вашето собствено продуктивно мислене.

Източник: psychologytoday.com

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

08.03.2024

Защо добрите служители напускат компаниите с „големи фирмени култури“?

„Имаме страхотна фирмена култура.“ Всички сме го чували. Всички сме го казвали. Но какво означава това? Маси за пинг-понг, безплатни…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

08.03.2024

9 начина да демонстрирате, че сте лидер, въпреки че работите като личен асистент

Истинското лидерство не е свързано с длъжността ви в корпоративната организационна схема . Вместо това лидерството е начин на мислене.…

Shopping cart0
Няма продукти в количката