clock Работно време: 9:00 до 18:00

Блог

Личностно развитие, мотивация, влияние, креативност

Ивет Лалова пред Лора Крумова – за кариерата, мотивацията и би ли станала министър някога

calendar 08.03.2024

Сподели:

Емблемата на българската лека атлетика в последните две десетилетия – Ивет Лалова, бе специален гост в предаването „На фокус“ по NOVA. Лалова даде пространно интервю, в което говори по различни теми, свързани с нейния личен живот и кариера. Как намира мотивация и какво за нея е щастието, както и за това дали един ден би приела министерски пост, ако съществува такава възможност.
„Десетте секунди на спринта са едни много критични моменти. Вълнувам се когато гледам тези бягания. Разликата между провала и успеха е в стотни. Много е нечестно, защото години труд могат да отидат на вятъра. Трябва да обичаш това, което правиш и да си много здрав и физически, и психически“, започна лекоатлетката. „Не е лесно, може би има и други неща, които бих правила с лекота. Усетиш ли един път обаче този адреналин – как побеждаваш…не искаш това да спира. Всеки детайл е важен и е изпипан до последно. Налага се да свикваш и със страданието. Когато животът те свали рязко имаш два варианта – оставаш долу или се вдигаш, закрепваш се и ставаш по-силен“.

„Не бях сама. Човек не може да мине сам през абсолютно всичко. Трябва да имаш помощ, да те накарат да гледаш напред, не назад. Спортистът трябва да бъде подготвен добре психически, това е приоритет. Когато сам да умееш да се контролираш и опознаеш физиологичните си нужди, ставаш по-добър. Знаем как в Америка има коучове, ментори, наричат се по много начини. Това са успели хора, които от колежите дават напътствия и помагат. Аз вече съм получила много, искам сега да предам на някого това. Да мотивираш хората е нещо много важно“, сподели откровено Лалова.

„Една книга ме срещна с Лора Арнаудова и разбрах колко много може да се тренира, не само на пистата. Аз съм човек, който следва интересите си. В спортно отношение ме очакват само тренировки. Обикновено празнувам леко и внимателно празниците. Просто знам, че предстоят тренировки. Последните 2 години не само за мен, а и за всички спортисти бяха тежки и трудни. Имах нужда да се отърся. Щастие е да знам, че близките ми са добре и щастливи. Опитвам да съм до тях във всеки един момент. Трудно е да работиш с близки хора, както аз работя със сестра ми, която е мой пиар. Когато има база за критика е сложно. Но за щастие това са случаи-единици. Вече работим 20 години заедно с нея, тя е машина. Ние сме много добър отбор“.

„Симоне много се наслаждава на живота в България. Академията ми ще направи 10 години. Искам да дам на децата пример. Да им дам шанс да спортуват. Мисля, че не бих станала спортен министър някога. Има други начини да помогна на българските спортисти. Узрявайки, разбрах, че е важно да даваме правото си на глас. Да се надяваме на нови и хубави неща за България. За щастие през тази година, спортът доказа, че може да се адаптира. Въпреки ограниченията, видяхме, че имаше Олимпиада. Спортът винаги трябва да бъде актуален, но и промените са неизбежни. Желая много, много успех и на Радо Янков, и на Алберт Попов“, завърши Лалова.

Фестивалът Общувай

17.05.2024

Фестивалът Общувай

Единствен по рода си фестивал, насочен към Общуването. Седем професионалиста представят общуването в седем практически семинара, сглобявайки 360 градусова перспектива…

Как да създаваме взаимно печеливши контакти (Безплатен уебинар)

16.05.2024

Как да създаваме взаимно печеливши контакти (Безплатен уебинар)

На 28.05 от 19:00 ч. ви каним да се присъедините в безплатния уебинар, организиран от НЛП България с Явор Арнаудов.…

Революция в управлението на персонала

08.03.2024

Революция в управлението на персонала

Историческият и икономически контекст е изиграл голяма роля в еволюцията на управлението на изпълнението през десетилетията. Когато човешкият капитал е…

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

08.03.2024

Определение за управление на промяната – разбиране на видовете стратегии за организационна промяна

В днешната забързана ера концепцията за „промяна“ не е просто факт, а съществено важен елемент от живота. Независимо дали инсталира…

Shopping cart0
Няма продукти в количката