clock Работно време: 9:00 до 18:00

За нас

Лидерите ни познават!

Препоръка от д-р Ричард Бандлър за Лора Арнаудова и НЛП България

КОИ СМЕ НИЕ ?

image

НЛП България е организацията предлагаща най-високо ниво сертификационни курсове и програми на Обществото по Невро-лингвистично програмиране, Орландо, САЩ, на бащата на НЛП – д-р Ричард Бандлър – световната организация, гарантираща контрол на качеството на обученията по НЛП.

НАШИТЕ ЛЕКТОРИ

Лора Арнаудова

CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия, с двадесет годишен опит в обучаване, коучинг и консултиране на висши управленски кадри във водещи български и международни компании. Бакалавър и Магистър по икономика от престижния Луис Гуидо Карли в Рим и Магистър по Бизнес администрация от университета Хъл, Лондон. Специалист по Спираловидни динамики от института на Наташа Тодорович, сертифициран НЛП Треньор и единствен НЛП Коуч треньор в Източна Европа от Обществото по Невро-лингвистично програмиране на д-р Ричард Бандлър в Орландо, САЩ. Създател на анализа чрез Когнитивни Меметики. Лора е единственият източноевропеец, част от асистиращия екип на създателя на НЛП, д-р Бандлър.

Езици на преподаване: български, италиански, английски.

Лора Арнаудова

Явор Арнаудов

Президент на Българска Коучинг Академия, лектор, бизнес коуч, квалифициран и доказан професионалист по стратегически маркетинг и продажби с над двадесет годишен опит в управлението на търговски мрежи и структури в големи международни компании в България и чужбина. НЛП Мастър Практик, Магистър по Икономика и Маркетинг от водещи английски университети. Създател на първите български STEM образователни игри – STEMICO. Експерт по Lean Six Sigma с множество следдипломни квалификации в сферата на мениджмънта и продажбите.

Езици на преподаване: български, английски.

Нашата история в НЛП България

През последните 20 години ние специализираме в курсове и програми за индивидуално усъвършенстване, както и във фирмени проекти за стратегическо управление на промените, реорганизации и анализ на екипи, чрез най-съвременни инструменти и методология в редица индустрии и бизнес направления. Нашите тренинги и обучения в НЛП България, създадени според нуждата на всеки клиент, ни превърнаха във водеща компания на пазара за програми за създаване и внедряване на стратегия, управление на процеси и операции, развитие на индивидуално и екипно представяне, мениджмънт и лидерство, търговски и меки умения, харизма и говорене пред публика.

НЛП България е единствената НЛП Коучинг Академия в България, подготвяща НЛП бизнес, лични и спортни коучъри, по програмата и с международен сертификат от Обществото по НЛП.

Основателят на НЛП България, Лора Арнаудова, създател на методологията Когнитивни Меметики, е част от асистиращия екип на д-р Ричард Бандлър, и е единственият сертифициран НЛП Коучинг треньор в България.

Визия на НЛП България

Ние в НЛП България вярваме, че всеки може да направи своя личен скок към съвършенството. Стремим се към постоянно разширяване на набора от инструменти, подпомагащи този скок, проявен в ефикасно управление на всички сфери от живота на личността и организацията.

Мисия на НЛП България

Ние, екипът на НЛП България, развиваме лидерите на новото време. Постигаме целите Ви, защото градим Бизнес решенията около Вашия потенциал.

НЛП България

ПРЕПОРЪКИ

ПРЕПОРЪКИ

Венцислав Бояджиев, Managing Director at Lindström Bulgaria and Romania

С удоволствие препоръчвам услугите на НЛП България. С Лора и Явор работим заедно от няколко години, като нашите служители участваха в поредица от НЛП обучения. През 2022 г. НЛП България разработи комплексна програма за развитие на мениджърския екип на Lindström в България, която включваше:

 • индивидуални и групови коучинг сесии
 • различни тестове на всички членове на екипа и техния анализ
 • тренинги, развиващи лидерски умения с множество ситуации за целеполагане и практически упражнения.

 

Индивидуално отношение

Успоредно с тази програма НЛП България разработи и програми за развитие на основни и важни за нашата компания компетенции за всички служители. Чрез подходящо подбрани теми и упражнения, съчетани с тиймбилдинг дейности, НЛП България проведоха поредица от обучения. Уменията на Лора Арнаудова да заинтригува публиката и се ангажира с решаването на конкретни казуси. Общи или свързани със спецификата на нашата работа, помогнаха на членовете на екипа на Lindström да придобият основни познания за управление на хора чрез коучинг, ефективна комуникация, даване и получаване на обратна връзка, управление на емоциите и емоционална интелигентност.

Обучение за търговци

НЛП България разработиха обучение за търговския екип на компанията (търговски представители, мениджъри продажби и ключови клиенти). Главният обучител, Явор Арнаудов, адаптира обучителните сесии към спецификата на B2B продажбите. Нашите търговци надградиха уменията си с множество конкретни примери и целеви ситуации.

Сигурен съм, че чрез комплексния подход, който разработихме заедно с Лора и Явор за паралелно развитие на уменията и компетенциите на служителите на компанията на всички нива, успяхме да повишим ангажираността на всички служители и тяхната мотивация. Това ни помогна да надхвърлим поставените си бизнес цели и да получим много високи оценки за удовлетвореност на служителите. Престижната класация AON Global Network Correspondent, в партньорство с Kincentric, удостоверява Линдстрьом България, като компания, класирана сред най-добрите работодатели в страната през 2022 г. Съществен принос за това има и НЛП България. Благодаря им и препоръчвам услугите, които предлагат.

Боряна Алексиева, Government Affairs & Patient Engagement and Advocacy Lead at Janssen (Johnson & Jonson) Europe, Middle East & Africa (EMEA)

Лора Арнаудова и Явор Арнаудов бяха мои НЛП треньори във вътрешнофирмено обучение и техният коучинг беше от голяма полза за мен. Те предоставиха задълбочен и и свеж възглед върху моите таланти и ми показаха бизнес въздействието, което мога да направя с комбинацията от тях.

Лора като треньор е силно проницателна и използва личен стил на взаимодействие като треньор. Това ми помогна да се отстоявам в личен и професионален план, като се фокусирам върху изграждането на увереност. Чрез нейното изслушване, въпроси и прозрения опознах черти на характера си, които сега използвам, за да променя света – както личен, така и професионален. Тя има невероятна харизма в способността си да излиза отвъд повърхностните проблеми и да се гмурне в различните нива на личност и професия, които ви издигат над и отвъд там, където сте смятали, че можете да стигнете. По време на НЛП сесиите бях изумена от това, което се случи в мен.

Лора и Явор и техният НЛП коучинг бизнес са много професионално ориентирани, в същото време приятелски настроени, честни, грижовни и щедри. Горещо препоръчвам това ценно обучение за всякакъв вид професионално и личностно развитие.

Петя Петрова, Finance First Line Leader at Kyndryl

Като мениджър на хора в голяма корпорация, където комуникацията е от решаващо значение за ефективното извършване на нашата работа, посещаването на курс за начинаещи по НЛП ми даде напълно нов и интересен поглед над това как най-добре да разбирам хората около мен. По време на курса имаше различни практически упражнения, които да ви подготвят да правите ясни и важни послания за по-голяма аудитория. Курсът ми помогна да подобря професионалните си умения, за да израсна като по-добър лидер, така че силно го препоръчвам на всички лидери в големи и малки компании!

Венцислав Киров, CEO, Кюне и Нагел

Не мога да намеря досттъчно силни думи, за да изкажа благодарноста си за невероятната помощ, която ни оказахте по време на нашата последна коучинг сесия. След тази среща, нашият екип направи истински качествен скок в развитието си. С вашият страхотен стил на работа и подход, Вие успяхте не просто да ни насочите, но и ни вдъхновите да постигнем повече и да се развиваме заедно, в екип. Няма как да ви благодаря достатъчно за този невероятен резултат!

Георги Руйчев, Executive Director at BBLF

Препоръчам НЛП България като отличен партньор в корпоративните обучения и курсове, и особено за развитието на НЛП меки умения в лидерството, мениджмънта и продажбите.

Габриела Герасимова, Psychologist & Life Coach

Рядко се среща толкова велик треньор като Лора. Имах възможността да завърша сертификационната  програмата NLP Coach на Българска Коучинг Академия и определено мога да кажа, че Лора е най-добрият ментор, който съм ималa. Тя има много широки познания и опит в бизнес, спортния и лайф коучинга. Тя е интелигентна, иновативна и има уникален подход към всеки проект и всяко обучение. Научих толкова много от нея за работата с хора, в пъти повече отколкото от дипломата си по психология.

Като треньор, коуч, екипен играч и лидер, Лора има най-високата ми препоръка.

Madalin Vlad, Sales Manager at Lindström Romania

Скъпи Лора и Явор,

Благодаря ви много за обучението, което ни предоставихте. От моя гледна точка вие двамата сте страхотни треньори и знаете за какво говорите – харизматични, опитни, отворени, изпълнени с радост и добре подготвени.

За мен това обучение беше много полезно, тъй като получих много добра гледна точка за това как начинът, по който мислим, влияе върху емоциите ни, начина ни на поведение и изборът ни да се справяме с  конкретни ситуации, пред които сме изправени.

Курсът ми помогна да разбирам по-добре колегите си и да адаптирам комуникацията си с екипа, като знам как всеки един от тях мисли и реагира.

Яна Димитрова, Member of the Board of Directors at Energo-Pro Sales/Executive Director at Energo-Pro Energy Services EAD

Без колебание, Лора е професионалистът, който определя стандартите в НЛП коучинга. Работата с нея означава, че ще получите повече от очакваното. Никога не съм виждала толкова силно мотивиран, мултитаскинг и трудолюбив професионалист. Тя притежава иновативен подход както в идентифициране на проблеми, така и в разработване и прилагане на нова стратегия.

Сава Зеленски, Experienced Biopharma Leader and CEO SEE

Благодарен съм, че имам възможността да се срещна и да работя с Лора. Тя беше мой личен треньор в продължение на почти една година.  Лора ми помогна значително в израстването ми като лидер – подобряване на моето самосъзнание и дисциплина, справяне с трудни ситуации и хора и вземане на трудни решения навреме, съзнателно и решително.

Лора е един от най-позитивните, енергични и дисциплинирани хора, които съм срещал.

Ивелина Железчева, NLP Business and Life Coach, SAFe Agilist, Leader, First Mind coach

Лора е един от най-надеждните партньори, с които съм работилa. Винаги, когато работя с нея, се чувствам уверенa, тъй като тя има способността да гледа под повърхността. Тя е отличен професионалист и предоставя висококачествени услуги.

Експертният опит на Лора в бизнес коучинга и бизнес и лидерските трансформации е забележителен. Ето защо горещо я препоръчвам като професионален и надежден партньор.

 

Svetlana Spasova, Sales Manager Premium banking and Sales Individual Banking Division at Postbank | Eurobank Bulgaria

Явор,

От името на целия екип бихме искали да благодарим за проведеното обучение на тема “НЛП техники, водене на преговори и комуникационни умения за справяне с трудни клиенти”. Обратната връзка от колегите е много положителна и считаме, че е било изключително полезно и всеки е успял да надгради умения по темата.

Мнения/впечатления:

 • Лекторът успя да привлече вниманието и да създаде положително емоции и нагласи в мен
 • Отлично представяне. Перфектна подготовка.
 • Атрактивен, забавен и стараещ се да предразположи всеки един обучаващ се.
 • Професионално отношение
 • Лекторът беше добре подготвен, поднася материала увлекателно и разбираемо.
 • Представянето на лектора беше изключително приятно и увлекателно
 • Беше на ниво с опит, знания и примери
 • Професионалист, който сподели много казуси от практиката
 • Успява да грабне и задържи вниманието на аудиторията
 • Увлекателен с много примери от практиката му.
 • Лекторът е човек с богат професионален опит, отлично презентира и прави обучението да изглежда лесно и увлекателно, а темата е винаги на фокус.
 • Доста обран, с динамичност в изказа, по-различен начин представя информацията, към аудиторията от обичайните лектори. Имаше интересен подход към някои от ситуационните игри.
 • Представянето му беше страхотно и професионално. Много позитивен човек, с невероятен подход за представяне на информацията. Справяше се чудесно с това да задържи вниманието ни и да ни предостави максимално много полезна информация, както и умения, необходими за подобряване на ежедневната ни работа.Полезни неща, които са запомнили:
  • Вербални и невербални тактики, начин на задаване на въпроси
  • -напасване към клиента, – проявяване на разбиране и търпение – създаване на довеврие
  • Да заявяваме себе си, да слушаме внимателно и да извличаме максимално полза от всяка среща с клиент.
  • практическото навлизане в състоянието на клиента
  • Да се поставя в обувките на клиента. 2.Следване темпото на клиента.
  • 3.Повече обаждания =на повече срещи=на почвече нови клиенти.
  • Как да задаваме правилните въпропси към клиента, техники за разчупване на обстановката и правилна стойка с цел да предразположим клиента, да поискаме референция за нов клиент
  • Прерамкиране, лингвистични предположения, рапорт
  • като говорим с клиента трябва да използваме неговата бързина на говорене.
  • 2. Да не задаваме въпрос” Защо”
  • 3. Да не поправяме клиентът , ако не се изразил правилно.
  • трябва да умеем да слушаме,да влизаме в обувките на клиента и да имаме самочувствие като търговци
  • Техники при разговор/среща с клиент – език на тялото, интонация и т.н.
  • Да слушаме събеседника внимателно и да обръщаме внимание на думите, които използва
  • 2. Трябва да се поставяме на едно ниво с него и да заявяваме себе си
  • 3. Да се стремим чрез жестове и начин на говорене да се доближим до клиента
  • Невербално поведение по време на водене на разговор.
  • Начин на наспасване с клиента, поведение и начин на гговорене по време на срещата
  • Активно слушане, постигане рапорт с клиента, прерамкиране за успешно оборване на възражение.
  • Начините при комуникация с клиенти от различен ранг и сегмент, напасването с клиента, перефразирането на изказните средства.
  • Да подхождаме винаги позитивно към клиенти, да намираме общ език така че да постигаме максимални цели, да умеем да се напасваме със човека срещу нас и ситуацията.

  Бихме се радвали и за в бъдеще да имаме възможност за съвместни инициативи.

Valentina Belcheva PhD, MScPharm, MBA, MPH, CIM, General Manager Sanofi, CHC Greece & Cyprus

Lora Arnaoudova is a game changer. She provides next-level experience, far from the boring stuff with which the regular business and NLP coaches loose your time.

At 2016 NLP Bulgaria was invited to execute a massive Change Management Program of the Bulgarian affiliate of Sanofi. In 2017 I met Lora Arnaoudova for a dedicated team and personal coaching sessions – one of the best I’ve ever had. The rapport Lora managed to do with me was obvious quite strong since than, refuelled with even informal meetings afterwards. During that time I was really curious to deep dive in the NLP field, fascinated of the way Lora do her job.

July, 2023 I finally made my agenda available for NLP Practitioner course (1st level) – believe me, this is mind blowing. Eye opening techniques which would change your life. Science based, with lot of practice and enough formal training. You literally start to “hear” and “see” and “connect” what actually people say is just one example. For more details – do not wait so long like me – just do it now. After the training you’ll ask yourself “ why I didn’t start it earlier”.

This is the first and the only recommendation I give to a professional coach I worked with. Trust me – I met a lot in my professional live – primarily Western European and US coaches, so I have solid base to compare.

Lora Arnaoudova is world class trainer. This tiny lady is a monster in her area of expertise. You’ll understand what I mean as apart of my busy agenda, I dedicated intentionally to the NLP training the most precious – part of my personal time. And this was the best way I could invest in my personal development. It’s worth every minute and cent.

I was lucky to have this training in Bulgaria with the only certified NLP train-the-trainers coach for the country. Be aware – it’s only “NLP Bulgaria” and Lora Arnaoudova to provide the Original NLP trainings with certification locally, do not be mislead with other copy-cats.

Despite based in Sofia, Bulgaria, Lora and NLP Bulgaria could take care of your company team or personal trainings or coaching wherever in Europe in English or Italian, so check the website www.nlpbulgaria.bg or check them here at LinkedIn.

Anyone can contact me for even further details in case you still have doubts why Lora and NLP Bulgaria.

Already dreaming for the next level – NLP Master!

Thank you, Lora Arnaoudova

Shopping cart0
Няма продукти в количката