clock Работно време: 9:00 до 18:00

Корпоративни обучения

Лидерство, мениджмънт, продажби, комуникация, емоционална интелигентност

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ВЪТРЕШНОФИРМЕНО ОБУЧЕНИЕ ИЛИ ТИЙМБИЛДИНГ:

РАБОТА ПО КОРПОРАТИВЕН ПРОЕКТ СВЪРЗАН С:

МЕНИДЖМЪНТ И ЛИДЕРСТВО:

НЛП КОУЧИНГ:

ЦЯЛОСТНИ РЕШЕНИЯ:

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ОЦЕНКА:

ПРОДАЖБИ:

ПРОДАЖБИ КЪМ БИЗНЕС КЛИЕНТИ (В2В):

ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ:

ЛИЧНА ЕФЕКТИВНОСТ:

ПОВЕДЕНИЯ И НАГЛАСИ:

ТИЙМБИЛДИНГ:

“СВЕТЪТ СЕ ДВИЖИ БЪРЗО И ОРГАНИЗАЦИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ, ЗА ДА ОТКЛЮЧАТ ПЪЛНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ.”

Лора Арнаудова

С нашия богат опит в корпоративните трансформации сме доказали, че всяка компания може да постигне изключителни резултати, когато ни избере за партньор. С нашия богат опит в корпоративните трансформации сме доказали, че всяка компания може да постигне изключителни резултати, когато ни избере за партньор.

В НЛП България предлагаме програми за планиране и управление на промените, с основен фокус в имплементацията, повишаването на способностите и постигане на желаните ръстове във всички сфери на организацията. Доказаният ни подход включва всички необходими методи и намеси за ограничаване на турбуленциите, свързани с промените и постигане на обективни и измерими резултати.

Ние подпомагаме клиентите си да открият потенциала си за трансформация, чрез специално създадени методи за анализ, базиран на факти, специфични за пазара на всяка организация. След което изграждаме процес от необходимите намеси, за устойчиво постигане на дългосрочните цели. Комбинираме активности, насочени към подобряване на организационното здраве с увеличаване на потенциала на служителите, за да създадем стабилна промяна и в мисленето, и в действията на всички участници в процеса.

Свържете се с нас, за да обсъдим конкретните нужди на Вашата организация.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

КАК СЕ ПРИЛАГА КОУЧИНГ ПРОГРАМА НА ПРАКТИКА В КОМПАНИЯ И КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА?

КАК СЕ ПРОМЕНИХА ЗАПИТВАНИЯТА ЗА КОУЧИНГ ПРОГРАМИ СЛЕД ПАНДЕМИЯТА?

В нашата бързо променяща се и развиваща се бизнес среда, най-успешните организации са онези, които прилагат нови процеси и ефективни начини за оценка, развитие и задържане на своя човешки капитал, и по този начин си гарантират иновации и растеж.

Стратегията на Човешките ресурси в компанията изпълнява повече задължения, отколкото просто да се справя със запълване на позициите или да обработва ведомости за заплати. Ключова роля на ЧР стратегията в компанията е разработването на дейности насочени изцяло към служителите.

НЛП България е Ваш партньор в успешното прилагане на Вашите стратегии. Заедно ще придвижим желаните промени към успех. Имаме изградена и доказана методология за повишаване на Вашето представяне!

Имаме изградена и доказана методология за повишаване на Вашето представянае!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРЕПОРЪКИ

ПРЕПОРЪКИ

Венцислав Бояджиев, Managing Director at Lindström Bulgaria and Romania

С удоволствие препоръчвам услугите на НЛП България. С Лора и Явор работим заедно от няколко години, като нашите служители участваха в поредица от НЛП обучения. През 2022 г. НЛП България разработи комплексна програма за развитие на мениджърския екип на Lindström в България, която включваше:

 • индивидуални и групови коучинг сесии
 • различни тестове на всички членове на екипа и техния анализ
 • тренинги, развиващи лидерски умения с множество ситуации за целеполагане и практически упражнения.

 

Индивидуално отношение

Успоредно с тази програма НЛП България разработи и програми за развитие на основни и важни за нашата компания компетенции за всички служители. Чрез подходящо подбрани теми и упражнения, съчетани с тиймбилдинг дейности, НЛП България проведоха поредица от обучения. Уменията на Лора Арнаудова да заинтригува публиката и се ангажира с решаването на конкретни казуси. Общи или свързани със спецификата на нашата работа, помогнаха на членовете на екипа на Lindström да придобият основни познания за управление на хора чрез коучинг, ефективна комуникация, даване и получаване на обратна връзка, управление на емоциите и емоционална интелигентност.

Обучение за търговци

НЛП България разработиха обучение за търговския екип на компанията (търговски представители, мениджъри продажби и ключови клиенти). Главният обучител, Явор Арнаудов, адаптира обучителните сесии към спецификата на B2B продажбите. Нашите търговци надградиха уменията си с множество конкретни примери и целеви ситуации.

Сигурен съм, че чрез комплексния подход, който разработихме заедно с Лора и Явор за паралелно развитие на уменията и компетенциите на служителите на компанията на всички нива, успяхме да повишим ангажираността на всички служители и тяхната мотивация. Това ни помогна да надхвърлим поставените си бизнес цели и да получим много високи оценки за удовлетвореност на служителите. Престижната класация AON Global Network Correspondent, в партньорство с Kincentric, удостоверява Линдстрьом България, като компания, класирана сред най-добрите работодатели в страната през 2022 г. Съществен принос за това има и НЛП България. Благодаря им и препоръчвам услугите, които предлагат.

Боряна Алексиева, Government Affairs & Patient Engagement and Advocacy Lead at Janssen (Johnson & Jonson) Europe, Middle East & Africa (EMEA)

Лора Арнаудова и Явор Арнаудов бяха мои НЛП треньори във вътрешнофирмено обучение и техният коучинг беше от голяма полза за мен. Те предоставиха задълбочен и и свеж възглед върху моите таланти и ми показаха бизнес въздействието, което мога да направя с комбинацията от тях.

Лора като треньор е силно проницателна и използва личен стил на взаимодействие като треньор. Това ми помогна да се отстоявам в личен и професионален план, като се фокусирам върху изграждането на увереност. Чрез нейното изслушване, въпроси и прозрения опознах черти на характера си, които сега използвам, за да променя света – както личен, така и професионален. Тя има невероятна харизма в способността си да излиза отвъд повърхностните проблеми и да се гмурне в различните нива на личност и професия, които ви издигат над и отвъд там, където сте смятали, че можете да стигнете. По време на НЛП сесиите бях изумена от това, което се случи в мен.

Лора и Явор и техният НЛП коучинг бизнес са много професионално ориентирани, в същото време приятелски настроени, честни, грижовни и щедри. Горещо препоръчвам това ценно обучение за всякакъв вид професионално и личностно развитие.

Петя Петрова, Finance First Line Leader at Kyndryl

Като мениджър на хора в голяма корпорация, където комуникацията е от решаващо значение за ефективното извършване на нашата работа, посещаването на курс за начинаещи по НЛП ми даде напълно нов и интересен поглед над това как най-добре да разбирам хората около мен. По време на курса имаше различни практически упражнения, които да ви подготвят да правите ясни и важни послания за по-голяма аудитория. Курсът ми помогна да подобря професионалните си умения, за да израсна като по-добър лидер, така че силно го препоръчвам на всички лидери в големи и малки компании!

Венцислав Киров, CEO, Кюне и Нагел

Не мога да намеря досттъчно силни думи, за да изкажа благодарноста си за невероятната помощ, която ни оказахте по време на нашата последна коучинг сесия. След тази среща, нашият екип направи истински качествен скок в развитието си. С вашият страхотен стил на работа и подход, Вие успяхте не просто да ни насочите, но и ни вдъхновите да постигнем повече и да се развиваме заедно, в екип. Няма как да ви благодаря достатъчно за този невероятен резултат!

Георги Руйчев, Executive Director at BBLF

Препоръчам НЛП България като отличен партньор в корпоративните обучения и курсове, и особено за развитието на НЛП меки умения в лидерството, мениджмънта и продажбите.

Габриела Герасимова, Psychologist & Life Coach

Рядко се среща толкова велик треньор като Лора. Имах възможността да завърша сертификационната  програмата NLP Coach на Българска Коучинг Академия и определено мога да кажа, че Лора е най-добрият ментор, който съм ималa. Тя има много широки познания и опит в бизнес, спортния и лайф коучинга. Тя е интелигентна, иновативна и има уникален подход към всеки проект и всяко обучение. Научих толкова много от нея за работата с хора, в пъти повече отколкото от дипломата си по психология.

Като треньор, коуч, екипен играч и лидер, Лора има най-високата ми препоръка.

Madalin Vlad, Sales Manager at Lindström Romania

Скъпи Лора и Явор,

Благодаря ви много за обучението, което ни предоставихте. От моя гледна точка вие двамата сте страхотни треньори и знаете за какво говорите – харизматични, опитни, отворени, изпълнени с радост и добре подготвени.

За мен това обучение беше много полезно, тъй като получих много добра гледна точка за това как начинът, по който мислим, влияе върху емоциите ни, начина ни на поведение и изборът ни да се справяме с  конкретни ситуации, пред които сме изправени.

Курсът ми помогна да разбирам по-добре колегите си и да адаптирам комуникацията си с екипа, като знам как всеки един от тях мисли и реагира.

Яна Димитрова, Member of the Board of Directors at Energo-Pro Sales/Executive Director at Energo-Pro Energy Services EAD

Без колебание, Лора е професионалистът, който определя стандартите в НЛП коучинга. Работата с нея означава, че ще получите повече от очакваното. Никога не съм виждала толкова силно мотивиран, мултитаскинг и трудолюбив професионалист. Тя притежава иновативен подход както в идентифициране на проблеми, така и в разработване и прилагане на нова стратегия.

Сава Зеленски, Experienced Biopharma Leader and CEO SEE

Благодарен съм, че имам възможността да се срещна и да работя с Лора. Тя беше мой личен треньор в продължение на почти една година.  Лора ми помогна значително в израстването ми като лидер – подобряване на моето самосъзнание и дисциплина, справяне с трудни ситуации и хора и вземане на трудни решения навреме, съзнателно и решително.

Лора е един от най-позитивните, енергични и дисциплинирани хора, които съм срещал.

Ивелина Железчева, NLP Business and Life Coach, SAFe Agilist, Leader, First Mind coach

Лора е един от най-надеждните партньори, с които съм работилa. Винаги, когато работя с нея, се чувствам уверенa, тъй като тя има способността да гледа под повърхността. Тя е отличен професионалист и предоставя висококачествени услуги.

Експертният опит на Лора в бизнес коучинга и бизнес и лидерските трансформации е забележителен. Ето защо горещо я препоръчвам като професионален и надежден партньор.

 

Svetlana Spasova, Sales Manager Premium banking and Sales Individual Banking Division at Postbank | Eurobank Bulgaria

Явор,

От името на целия екип бихме искали да благодарим за проведеното обучение на тема “НЛП техники, водене на преговори и комуникационни умения за справяне с трудни клиенти”. Обратната връзка от колегите е много положителна и считаме, че е било изключително полезно и всеки е успял да надгради умения по темата.

Мнения/впечатления:

 • Лекторът успя да привлече вниманието и да създаде положително емоции и нагласи в мен
 • Отлично представяне. Перфектна подготовка.
 • Атрактивен, забавен и стараещ се да предразположи всеки един обучаващ се.
 • Професионално отношение
 • Лекторът беше добре подготвен, поднася материала увлекателно и разбираемо.
 • Представянето на лектора беше изключително приятно и увлекателно
 • Беше на ниво с опит, знания и примери
 • Професионалист, който сподели много казуси от практиката
 • Успява да грабне и задържи вниманието на аудиторията
 • Увлекателен с много примери от практиката му.
 • Лекторът е човек с богат професионален опит, отлично презентира и прави обучението да изглежда лесно и увлекателно, а темата е винаги на фокус.
 • Доста обран, с динамичност в изказа, по-различен начин представя информацията, към аудиторията от обичайните лектори. Имаше интересен подход към някои от ситуационните игри.
 • Представянето му беше страхотно и професионално. Много позитивен човек, с невероятен подход за представяне на информацията. Справяше се чудесно с това да задържи вниманието ни и да ни предостави максимално много полезна информация, както и умения, необходими за подобряване на ежедневната ни работа.Полезни неща, които са запомнили:
  • Вербални и невербални тактики, начин на задаване на въпроси
  • -напасване към клиента, – проявяване на разбиране и търпение – създаване на довеврие
  • Да заявяваме себе си, да слушаме внимателно и да извличаме максимално полза от всяка среща с клиент.
  • практическото навлизане в състоянието на клиента
  • Да се поставя в обувките на клиента. 2.Следване темпото на клиента.
  • 3.Повече обаждания =на повече срещи=на почвече нови клиенти.
  • Как да задаваме правилните въпропси към клиента, техники за разчупване на обстановката и правилна стойка с цел да предразположим клиента, да поискаме референция за нов клиент
  • Прерамкиране, лингвистични предположения, рапорт
  • като говорим с клиента трябва да използваме неговата бързина на говорене.
  • 2. Да не задаваме въпрос” Защо”
  • 3. Да не поправяме клиентът , ако не се изразил правилно.
  • трябва да умеем да слушаме,да влизаме в обувките на клиента и да имаме самочувствие като търговци
  • Техники при разговор/среща с клиент – език на тялото, интонация и т.н.
  • Да слушаме събеседника внимателно и да обръщаме внимание на думите, които използва
  • 2. Трябва да се поставяме на едно ниво с него и да заявяваме себе си
  • 3. Да се стремим чрез жестове и начин на говорене да се доближим до клиента
  • Невербално поведение по време на водене на разговор.
  • Начин на наспасване с клиента, поведение и начин на гговорене по време на срещата
  • Активно слушане, постигане рапорт с клиента, прерамкиране за успешно оборване на възражение.
  • Начините при комуникация с клиенти от различен ранг и сегмент, напасването с клиента, перефразирането на изказните средства.
  • Да подхождаме винаги позитивно към клиенти, да намираме общ език така че да постигаме максимални цели, да умеем да се напасваме със човека срещу нас и ситуацията.

  Бихме се радвали и за в бъдеще да имаме възможност за съвместни инициативи.

Valentina Belcheva PhD, MScPharm, MBA, MPH, CIM, General Manager Sanofi, CHC Greece & Cyprus

Lora Arnaoudova is a game changer. She provides next-level experience, far from the boring stuff with which the regular business and NLP coaches loose your time.

At 2016 NLP Bulgaria was invited to execute a massive Change Management Program of the Bulgarian affiliate of Sanofi. In 2017 I met Lora Arnaoudova for a dedicated team and personal coaching sessions – one of the best I’ve ever had. The rapport Lora managed to do with me was obvious quite strong since than, refuelled with even informal meetings afterwards. During that time I was really curious to deep dive in the NLP field, fascinated of the way Lora do her job.

July, 2023 I finally made my agenda available for NLP Practitioner course (1st level) – believe me, this is mind blowing. Eye opening techniques which would change your life. Science based, with lot of practice and enough formal training. You literally start to “hear” and “see” and “connect” what actually people say is just one example. For more details – do not wait so long like me – just do it now. After the training you’ll ask yourself “ why I didn’t start it earlier”.

This is the first and the only recommendation I give to a professional coach I worked with. Trust me – I met a lot in my professional live – primarily Western European and US coaches, so I have solid base to compare.

Lora Arnaoudova is world class trainer. This tiny lady is a monster in her area of expertise. You’ll understand what I mean as apart of my busy agenda, I dedicated intentionally to the NLP training the most precious – part of my personal time. And this was the best way I could invest in my personal development. It’s worth every minute and cent.

I was lucky to have this training in Bulgaria with the only certified NLP train-the-trainers coach for the country. Be aware – it’s only “NLP Bulgaria” and Lora Arnaoudova to provide the Original NLP trainings with certification locally, do not be mislead with other copy-cats.

Despite based in Sofia, Bulgaria, Lora and NLP Bulgaria could take care of your company team or personal trainings or coaching wherever in Europe in English or Italian, so check the website www.nlpbulgaria.bg or check them here at LinkedIn.

Anyone can contact me for even further details in case you still have doubts why Lora and NLP Bulgaria.

Already dreaming for the next level – NLP Master!

Thank you, Lora Arnaoudova

КЛИЕНТИ И ПАРТНЬОРИ

Тиймбилдинг

Изграждането на добър екип е важна част от управлението на всяка компания и може да създаде мотивиран, кооперативен, съпричастен персонал, който има висока ефективност, за сметка на враждебната, непродуктивна работна среда в недобрите екипи. Тиймбилдинг активностите помагат на хората да се чувстват мотивирани и да повишават чувството си на удовлетвореност, тъй като се оказват неразделна част от функционираща група.

Тиймбилдингът също така помага на организацията да постигне резултатите и целите си по-бързо, тъй като група от хора с единно мислене и различни качества работят заедно върху обща цел.

Да участвате в програми за тиймбилдинг чрез НЛП техники ще ви помогне да откриете работещи решения за подобряване на ефективността на вашия екип, както и да ускорите растежа на вашата компания.

Имате ли нужда от тиймбилдинг

Хората в повечето компании работят заедно по цял ден, но не много от тях наистина знаят значението на думата „екип“. Освен това, не много мениджъри или шефове разбират как да разработят качествен тийм билдинг и да създадат ефективен, уверен, истински екип. Тиймбилдинг активностите целят да се постигне повече от това хората да работят в един офис.

Целта на всеки тиймбилдинг е да създаде у членовете усещането, че са част от едно цяло, което е по-важно и е по-голямо от самите тях. Добрият тиймбилдинг ще научи всички да разбират задачата на своето работно място и как да постигнат общата цел чрез усилията на всекиго, работещи в унисон, буквално като добре смазана машина. В тиймбилдинг активностите всеки има своята роля и нито една роля не е маловажна, защото без нея машината няма да работи.

 

 

Какво не е тиймбилдингът

Тиймбилдингът не е нещо като екипни развлекателни дейности. Това не е организиране на групов пикник или друг вид активност просто за забавление. Упражненията за тиймбилдинг имат за цел да покажат на всеки човек, че е част от по-голямо цяло. Добре проведеният тиймбилдинг ще осигури индивидуално развитие и по-добра комуникация в цялата група, ще насърчи по-добри лидерски умения и ще помогне на групата да разбере как да планира стратегия и да я прилага така, че да постига общата си цел. Именно това са нещата, които отличават истинската работа в екип от факта, че всички работят в една и съща сграда или организация.

Ако искате вашите тиймбилдинг дейности наистина да постигнат нещо, а добрите чувства в края на деня да останат трайни и да се прехвърлят на работното място, тогава трябва да интегрирате тиймбилдинга в работата в реалния живот. За целта при всяка активност при тиймбилдинг се обяснява на хората каква реална работна задача имитира следващото упражнение. Освен това се прави разбивка на това как е минало упражнението и как наученото от тиймбилдинга може да се приложи в реална работна задача. В тиймбилдинга отговаряме на въпроси като „постигнахте ли целта?“, „кои стратегии работеха най-добре?“, „какво не се получи?“.

В тиймбилдинг дейностите се цели групата да разбере, че изграждането на екип е жизненоважно за мисията. Ако в края на деня това се е случило, ако вашите служители са стигнали до разбирането какво означава наистина да работят заедно по обща задача и защо това е важно, тогава тиймбилдингът е бил успешен.

Как мениджърът може да провали тиймбилдинга

Голяма част от служителите не понасят идеите за тиймбилдинг, а други се радват, че поредният тиймбилдинг е добър повод да се измъкнат от офисната среда. Но най-неприятно е, когато си помислят, че тиймбилдингът е глупаво нещо, което просто трябва да мине, не го приемат насериозно или не разбират какво трябва да им донесе. Причината за такова поведение често идва от мениджъра, който не може да осъзнае, че всеки тиймбилдинг има две съществени части.

Първо, при тиймбилдинг мениджърът трябва да успее да накара хората си да осъзнаят цялостното усещане за това да си част от екип. Второ, трябва да ги накара да работят заедно, за да изпълнят конкретна задача или цел. Това означава, че ако мениджърът не поведе своя екип в „битка“ с фокусиран план за действие, така че всеки да знае целта си и да има възможностите да я постигне, то този екип и тиймбилдинг ще се провали.

Прилагане на НЛП към тиймбилдинг

НЛП е мощен подход за изясняване и програмиране на връзката между психиката,

езика и последващото поведение. Това е особено ефективен инструмент за управление на хора, тъй като цялостното разбиране на тази връзка е първата стъпка към моделиране на най-ефективните комуникационни стратегии. С по-прости думи, НЛП техниките помагат на хората комуникират по-добре, което е ключово умение във всеки тиймбилдинг.

В НПЛ тиймбилдинг е важно да се разбере, че комуникацията е многоизмерна. Такъв тиймбилдинг не включва само говорене. Вместо това във всеки НЛП тиймбилдинг се работи върху комбинация от активно слушане, фокусирано разбиране на това, което е казала отсрещната страна, и правилно предаване на собствените мисли след това.

Прилагането на методите на НЛП в тиймбилдинг помага на хората да обмислят и да се споразумеят за обща цел, на която всички ще бъдат изцяло отдадени. По време на такъв тиймбилдинг те се научават как да отстояват идеите си, но също така да имат открито съзнание за други предложения, които може и да не отговарят на техния вкус. Това помага на екипа и всеки индивид да растат. По-доброто познаване на останалите членове на екипа, което са постига чрез НЛП тиймбилдинг, води също така до повишаване на доверието и по-доброто сработване между служителите.

Тиймбилдинг 3
Прилагане на НЛП към тиймбилдинг
Освен това НЛП тиймбилдинг помага на хората да общуват ефективно и да установят връзка помежду си. Това разбирателство се засилва с времето и в резултат на такъв тиймбилдинг сътрудничеството между членовете на екипа се увеличава.

И не на последно място, НЛП разполага със специални техники за поддържане на мотивацията, която е изключително важна при всяка екипна работа и тиймбилдинг. Сблъскването с различни мнения и методи на работа в един екип може лесно да демотивира някои от служителите и да провали постигането на целта. Един НЛП тиймбилдинг може да осигури техники за поддържане на мотивацията, които несъмнено са от полза в работния процес.

Shopping cart0
Няма продукти в количката